HISTORIEN

Historien om Kim Guhle

Stifter & Administrerende direktør i Charity for Cancer Kim Guhle:

“Jeg har selv været meget nærpårørende og IKKE KUN én gang, næ nej hele to gange.”

Min mor Tulle døde i 2000 og hun blev kun 67 år gammel og for et par år siden en god veninde kun 51 år gammel af galopperende cancer og hver gang vidste jeg ikke hvad jeg skulle gøre og kunne ikke få hjælp, men det skal være slut nu.

Charity for Cancer bringer håb til alle pårørende og efterladte til kræftramte.
“Aldrig mere må pårørende eller efterladte til kræftramte føle sig uden for eller stigmatiserede”

Men lad mig fortælle om, hvordan det hele startede for mig…

2000

Idéen til Charity for Cancer opstår, da Kim Guhle's mor dør af kræft.

2013

Idéen om spinningevent kom til live pga. besked fra lægen om at starte med at træne.

2014

Det første event blev afholdt i 2014, og det var enormt krævende. Dog blev det en succes, og der blev samlet 685.000 kr. ind til Knæk Cancer og Kræftens Bekæmpelse.

2018

I 2018 sker det positive, at eventet bliver så populært, at det vokser ud af sine vante omgivelser i et fitnesscenter. Det blev til en, på daværende tidspunkt, rekordindsamling på 1.108.429,20 kr.

2020-22

Succes på trods af corona. Da vi afholdte 2021-eventet blev der “solgt” 88 pladser, og vi fik samlet et rekordstort beløb på 2.611.001 kr. ind til Knæk Cancer.

I 2022 indsamlede vi 2.426.642 kr.

2024

1.januar starter Charity for Cancer med professional setup og flere events. Cycling for Cancer ’24 nåede vi kr. 3.286.668,22.

Historien om hvordan det hele startede

 

Det rammer altid naboen
Opkaldet fra min far kom som lyn fra en klar himmel – ”Kom hjem, din mor er indlagt, og det er ALVORLIGT.”

Jeg fløj til Bornholm, og der så jeg til min forskrækkelse, at min mor havde tabt sig gevaldigt. Min mors blodprop var et signal fra kroppen om, at der var noget galt.

Undersøgelser viste, at hendes ”ondt i ryggen” var cancersvulster, der pressede rygsøjlen nedad. Et hektisk forløb frem og tilbage mellem Bornholm og København igen og igen og igen gjorde, at jeg sagde mit daværende job op.

Jeg ønskede, at være der 112 % for mine forældre, der skulle plejes på hver deres måde – min mor i sin kamp imod cancer og min far skulle støttes mentalt.

Min mor kom i kemobehandling på Riget, men hun stod ikke til at redde. Den 5. juli kom opringningen fra hospitalet med ordene – ”Du har samtale med lægen i dag kl.15.00.”

Vi får beskeden – ”Din mor har 3 uger tilbage at leve i…”

Den 26. juli 2000 kl. 21.12 – præcis på 3-ugers dagen – døde hun.

Det eneste positive i hele dette forløb var, at det gik hurtigt. Min mor fik en smuk begravelse, og jeg holdt en afskedstale for hende.

Jeg kan stadig se den overfyldte kirke og alle blomsterne for mig og når sangen Om lidt bli´r her stille spilles i radioen, så rører det mig stadig dybt.

Jeg har efterfølgende brugt mange timer på at fortælle om hele forløbet, og selvom det er en hel del år siden, så bearbejder jeg det fortsat.

Men hvordan blev denne oplevelse til starten på Charity for Cancer? Der skulle et væddemål, en fibersprængning og en grillaften til…

 

Alt her i livet er tilfældigheder

Det var ved et tilfælde, at jeg kom i gang med at spinne. For havde jeg ikke fået en fibersprængning i brystet og en lægeordineret besked på at starte med at træne, så havde jeg ikke været spinninginstruktør i dag.

Men ideen om at bruge sporten i den gode sags tjeneste kom til en fædre-aften i min søns klasse i 2013.

Morten Ankerdal, hvis søn gik i samme klasse som min søn Phillip, var lidt kæk og nedgjorde spinning, så jeg udfordrede ham.

Ankerdal troede ikke på, at jeg kunne knække ham på spinningcyklen, så jeg arrangerede et tre timers spinningevent og knækkede ham BIGTIME.

Fordi han tabte, var aftalen, at han skulle samle en masse penge ind som vært på Knæk Cancer, og det gjorde han sammen med alle de andre TV2 værter.

Denne oplevelse dannede baggrunden for min idé om at lave et 24-timers event. Eventet skulle symbolisere dét at have en kræftramt pårørende, hvilket Morten havde, da hans far Steen var alvorlig ramt af cancer.

Steen nåede aldrig at opleve det første Spinning 4 Cancer event i 2014, da han tabte kampen til cancer lige inden. Han er nu oppe i himlen sammen med min mor og mange andre, der har tabt kampen til cancer ❤️

 

En udfordrende start

Det første event blev afholdt i 2014, og det var enormt krævende. Alt skulle findes – sted, sponsorer, fortæring, hosting partner og hjemmeside – kort sagt alt.

Der blev sendt 5.649 personlige mails, og det var en kamp at få fyldt spinningsalen hos SATS København på Nygårdsvej. Dog blev det en succes, og der blev samlet 685.000 kr. ind til Knæk Cancer og Kræftens Bekæmpelse. Dog havde eventet og planlægningen også tappet mig for energi, og jeg var helt udkørt.

Jeg havde ikke modet til endnu et event, for det var for hårdt og drænende, men under en gåtur ved vandet kom tanken:

Hvis du har cancer, kan du ikke bare sige, at du IKKE har tid!

Jeg valgte derfor at tage kampen op igen.

 

Starten på en succes

Da vi året efter i 2015 afholdte eventet for anden gang, blev der samlet endnu flere penge ind – i alt blev det til 722.997 kr.

2016 blev anderledes end de foregående år – Knæk Cancer byggede nemlig deres udsendelse op om spinningeventet, og vi måtte derfor starte kl. 22.00 fredag aften.

Der blev filmet fire gange live fra spinningsalen, og det hele kulminerede med tre minutter live på landsdækkende tv, som blev set af mere end 2,4 millioner danskere.

KONGSTED (en af Danmarks mest populære og kendte DJ’s) fyrede den max af, og jeg råbte og skreg. Præcis kl. 22.00 sprang konfettikanonerne i lokalet, og i samme sekund sprang en reporter fra TV 2 ind i lokalet og interviewede Kasper Hjulmand og jeg.

Endnu en succes var i hus – det totale beløb blev 712.180 kr.

Til eventet i 2017 var SATS København på Nygårdsvej under renovering, og vi måtte derfor afholde det i et andet fitnesscenter på Amager. Dog var vores set-up det samme som tidligere, og det blev igen en kæmpe succes. Samlet blev der det år indsamlet 790.803 kr. til Knæk Cancer.

 

Kamp om et navn

Lige efter eventet i 2017 blev jeg sagsøgt af det amerikanske firma Mad Dog Athletic, der mente, at jeg misbrugte deres brand SPINNING ved at kalde mit event for Spinning 4 Cancer.

De sagsøgte mig derfor personligt for hele 10 millioner dollars. Dialog med advokater og deres interne skriveri gjorde, at jeg slap for en retssag, men jeg skulle dog skifte navnet på eventet.

Jeg ønskede forsat, at navnet skulle have en relation til spinning, og derfor valgte jeg navnet Cycling4Cancer.

 

Vokseværk

I 2018 sker det positive, at eventet bliver så populært, at det vokser ud af sine vante omgivelser i et fitnesscenter. Jeg skal derfor tage stilling til, om jeg skal finde en ny lokation eller blive og ”nøjes” med 64 pladser. MEN én plads er minimum 10.000 kr. til Kræftens Bekæmpelse, så jeg tager fat i mit store netværk.

Flere store koncerner viste interesse for sagen, og det var et svært valg, men det blev Danica Pension.

De forvandlede deres hovedkontor i Lyngby til en fed ”spinningsal” med mørklagte vinduer og et kæmpe loungeområde, hvor de deltagende virksomheder kunne netværke og nyde kaffe, salater, energidrikke og meget andet.

Det blev til en, på daværende tidspunkt, rekordindsamling på 1.108.429,20 kr.

I 2019 flyttede eventet ned i Danica Pensions p-kælder på foranledning af deres daværende direktør Ole Krogh Petersen.

Vi forvandlede p-kælderen fra “den grimme ælling” til en ” smuk svane”, og det var næsten som at være i undergrundsmiljøet i Berlin.

Dette år blev der samlet 1.378.007 kr. ind til Knæk Cancer.

 

Succes på trods af corona

I 2020 var der corona, og jeg kunne derfor ikke lave et 24-timers event. Dog fik jeg lov til at lave en mindre udgave i et telt lige ved siden at studiet, hvor de optog Knæk Cancer-showet.

Har spinnede jeg sammen med 12 nære venner, Lars Ellehave-Andersen, Daniel Svensson og mange andre såsom vores kære tidligere landsholdstræner Kasper Hjulmand. Selvom vi kun var i gang i 90 minutter, blev der indsamlet mere end 300.000 kr.

Da vi afholdte 2021-eventet blev der “solgt” 88 pladser, og vi fik samlet et rekordstort beløb på 2.611.001 kr. ind til Knæk Cancer.

2022 var sidste gang Cycling4cancer blev afholdt i Danica Pensions kælder, og på eventet blev der “solgt” 118 pladser. Her nåede vi, på trods af inflation og energikrise, op på 2.426.642 kr.

 

Tid til en ny lokation

I november 2022 måtte jeg igen række ud til mit netværk for at finde en ny lokation til eventet. Mange forskellige virksomheder bød ind, og det var alt fra sportsarenaer, medicinalvirksomheder og bilhuse til hotelkæder.

Valget endte på Scandic Hotels nye flagskib Spectrum København. Tak til Kim Strand & Karsten Nielsen for at få dette igennem.

Til 2023-udgaven var der udsolgt allerede seks måneder før eventets start, og der var “solgt” 136 pladser. Der endte med at blive samlet 3.014.567,35 kr. ind.

Der er til 2024 udgaven af Cycling for Cancer FULDSTÆNDIG udsolgt, og der er ”solgt” 140 cykler, hvor pedalerne skal holdes i gang fra fredag den 25. oktober kl.18.00 og 24 timer frem.

 

Stifter & Administrerende direktør i Charity for Cancer, Kim Guhle